Actualiteiten SHV & WSNP

wo 18 september 2024
van 9.30 tot 16.30
€335,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
di 10 december 2024
van 9.30 tot 16.30
€335,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
geaccrediteerd
6,0
NBBI
NBBI heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
6,0
Maximaal aantal deelnemers:
15

Over de opleiding

De inhoud is veelomvattend en volgt de allerlaatste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening. Je bent zo snel weer helemaal up to date! De opleiding is er voor een breed publiek.

 

Inhoud

  • Hoe werkt de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening?
  • De laatste stand van zaken in schuldhulpverleningsland.
  • De wettelijke mogelijkheden van de cliënt of van de schuldhulpverlener.
  • Bijzondere schuldeisers. 
  • Wat kan de schuldeiser doen om zijn vordering betaald te krijgen?
  • Hoe werkt de WSNP en wat kun je ermee?
  • Vragen en casuïstiek.Voor wie is deze dag?

De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, budgetbeheerders en schuldhulpverleners. Andere professionals in het sociaal domein kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een dag (ochtend+middag). Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor je en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op?

In een dag ben je volledig op de hoogte van de laatste nieuwtjes in uw vak. Alle relevante informatie wordt besproken door de docent. Voor bewindvoerders en curatoren levert dit 6 PE punten/ studiepunten op. Voorkennis/ opleiding

Tijdens de dag wordt veel stof behandeld in een redelijk tempo. Enige voorkennis over SHV & WSNP is aan te raden bij het volgen van deze opleiding. 

Wat vonden de cursisten?

In november 2023 beoordeelden de deelnemers de opleiding met 4,4 (van de 5) en de docent met een 4,5 (van de 5). Met als feedback: 'Complete cursus!'

Praktische informatie

Waar het allemaal te doen is en wie de docent is, lees je hier. Kortom de praktische informatie die je nodig hebt.

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd.

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en overig materiaal wat tijdens de les wordt behandeld zoals wetteksten, schema’s en dergelijke. Ook ontvangt iedereen en persoonlijk certificaat van deelname.

Lestijden

09.30 tot 16.30. Met van 12.30 tot 13.30 een lunch. 

 

Fokke van der Meulen
Fokke van der Meulen
Docent schulden en SHV

Fokke: "Ik ben afgestudeerd als psycholoog. Ik ben zeer geïnteresseerd in menselijke verhoudingen. Mijn kernwaarden zijn respect, hulpvaardigheid en openheid. Dat is ook een van de redenen geweest om schuldhulpverlener te worden: het helpen van mensen vanuit een bepaalde expertise. Na 13 jaar kwam de onvermijdelijke vraag naar boven: “Wat wil ik verder met mijn leven?” Ik besloot daarop mijn kennis en kunde over te dragen op anderen in de functie van docent en trainer.

Mijn cursisten zijn zonder uitzondering positief over mij. Ik word vooral gekwalificeerd als duidelijk, geduldig en heel prettig om naar te luisteren". 

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Wij hebben een maandelijkse nieuwsbrief voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders met de laatste nieuwtjes uit het sociale domein. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in en ontvang iedere maand ‘sociaal’ nieuws!