Alles over algemene en bijzondere bijstand

vr 11 oktober 2024
van 9.30 tot 16.30
€329,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
vr 01 november 2024
van 9.30 tot 16.30
€329,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
Geaccrediteerd
6,0
NBBI
heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
6,0
Maximaal aantal deelnemers:
15

Over de opleiding

In 1 dag veel meer leren en weten over de Participatiewet? Het kan. Wij leggen uit en maken wat moeilijk is makkelijk. Zo heb je meer kennis en sta je sterker in je schoenen. 

Inhoud

 • Wat zijn de rechten van de klant? Wanneer heb je recht op wat?
 • Hoe verloopt de aanvraag?
 • Wat gebeurt er als de klant zich niet houdt aan de verplichtingen? Welke sancties zijn er? 
 • Wat doet dit met het inkomen? Mag de gemeente dit allemaal? Wat kunt u nog doen?
 • Uitleg over bijzondere bijstand. Wanneer heeft uw klant hier recht op? Wanneer niet?
 • Inclusief alle nieuwe wijzigingen in de Participatiewet en aankomende drie (!) nieuwe wetten die van invloed zullen zijn op de PW.
 • Jurisprudentie en meer!
 • Uiteraard kunt u tijdens deze dag al uw vragen stellen en eigen casuïstiek inbrengen.
 • De docent kan op verzoek tijdens de dag over bepaalde onderwerpen meer toelichten.

Voor wie is deze dag?

De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, mentoren en schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?

In 1 dag bent u volledig op de hoogte van alle regels over de bijstand (Participatiewet). U kunt hierdoor beter adviseren, informeren en doorverwijzen. Uw kennis van inkomensregelingen is weer up to date! Wilt u alleen specifiek iets weten over bijzondere bijstand of inkomenstoeslag? Kijk dan ook eens naar de opleiding Alles over de bijzondere bijstand, inkomenstoeslag en minimaregelingen. + 6 PE punten voor wettelijk vertegenwoordigers.

Wat vinden cursisten? 

Oktober 2023: de training werd beoordeeld met 4,8 (van de 5 sterren) en de docent met 5 sterren. Met als feedback: 'Mooie opfriscursus, duidelijke uitleg.'

Praktische informatie

Hiernaast vindt u informatie over de opleiding zoals waar deze plaatsvindt en hoe lang het duurt. Ook een introductie van de docent. 

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd, zeker het lunchbuffet!

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvangt u de laatste informatie zoals een routebeschrijving. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen! Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Lestijden

09.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30.

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.

Beoordeling door jullie collega's

Wat vonden andere bewindvoerders van deze opleiding?

In oktober 2023 is deze cursus door alle deelnemers beoordeeld met 4,8 sterren (van de 5), zo ook het gebruikte lesmateriaal. En de docent kreeg 5 sterren!

In juni 2023 is deze cursus beoordeeld door alle deelnemers met 4,5 sterren (van de 5), evenals het gebruikte lesmateriaal. Ook de docent kreeg 4,8 sterren.Enkele opmerkingen uit de evaluaties: 

 • Mooie opfriscursus, duidelijke uitleg
 • Enthousiaste cursusleider
 • Leuke en goede praktijkvoorbeelden
 • Goede interactie tussen de cursisten
 • Aangename en leerzame bijeenkomst!