Alles over algemene en bijzondere bijstand

vr 09 april 2021
Hele dag
Eindhoven
Meld je aan
vr 23 april 2021
Hele dag
Utrecht
Meld je aan
Kosten:
€299,-
PE Punten:
Horus (BPBI& VeWeVe)
Geaccrediteerd
6
NBPB
gecertificeerde studie-uren
6
NBBI
6
Maximaal aantal deelnemers:
10

Over de opleiding

In 1 dag veel meer leren en weten over de Participatiewet? Het kan. Wij leggen uit en maken wat moeilijk is makkelijk. Zo heb je meer kennis en sta je sterker in je schoenen. 

Inhoud

  • Wat zijn de rechten van de klant? Wanneer heb je recht op wat?
  • Wat gebeurt er als de klant zich niet houd aan de verplichtingen? Welke maatregelen en boetes zijn er?
  • Wat doet dit met zijn/ haar inkomen? Mag de gemeente dit allemaal? Wat kan u nog doen?
  • Uitleg over bijzondere bijstand. Wanneer heeft uw klant hier recht op? Wanneer niet?
  • Inclusief alle nieuwe wijzigingen in de Participatiewet zoals de wet taaleis.
  • Uiteraard kunt u tijdens deze dag al uw vragen stellen en eigen casuïstiek inbrengen.
  • De docent kan op verzoek tijdens de dag over bepaalde onderwerpen meer toelichten.

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, mentoren en schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?
In 1 dag bent u volledig op de hoogte van alle regels omtrent de bijstand (Participatiewet). U kunt hierdoor beter adviseren, informeren en doorverwijzen. Uw kennis van inkomensregelingen is weer up to date! Wilt u alleen specifiek iets weten over bijzondere bijstand of inkomenstoeslag? Kijk dan ook eens naar de opleiding Alles over de bijzondere bijstand, inkomenstoeslag en minimaregelingen. + 6 PE punten voor wettelijk vertegenwoordigers.

Praktische informatie

Hiernaast vind u informatie over de opleiding zoals waar deze plaatsvindt en hoe lang het duurt. Ook een introductie van de docent. 

Locatie/ materialen
De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd, zeker het lunchbuffet!

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvangt u de laatste informatie zoals een routebeschrijving. Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Lestijden
09.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30.

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.