Bewindvoering en ondernemers (in zwaar weer)

vr 13 september 2024
van 9.30 tot 16.30
€399,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
vr 11 oktober 2024
van 9.30 tot 16.30
€399,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
6,0
NBBI
NBBI heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
6,0
Maximaal aantal deelnemers:
15

Over de opleiding

De opleiding is bedoeld voor bewindvoerders en curatoren die verdieping willen op het onderwerp bewindvoering en zelfstandig ondernemers. 

Inhoud

Het is een verdieping op het thema zelfstandig ondernemerschap voor klanten die onder bewind of curatele staan. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan alle voorkomende aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. We kijken in deze les naar de kansen en bedreigingen. Onder andere:

  • Een potentiële zzp' er/ ondernemer wil onder bewind komen te staan; hoe en wat te doen? 
  • Een zzp'er / ondernemer staat al onder bewind en hoe dit goed vorm te geven?
  • Een onderbewindgestelde wil vanuit het bewind een eigen onderneming starten.
  • Ondernemersvraagstukken in relatie tot bewind.
  • Stoppen of doorgaan met de onderneming bij problemen.
  • De keuze van de ondernemersvorm.
  • Aanvragen van (Bbz) krediet bij de gemeente.
  • Bemiddeling voor schuldregeling
  • Verdieping schuldhulpverlening aan zelfstandigen en nog veel meer!

Voor wie is deze dag?
Deze cursus is ontwikkeld voor wettelijk vertegenwoordigers die specifiek met deze doelgroep aan de slag gaan of hier al mee bezig zijn en meer verdieping zoeken. 

Hoe lang duurt de opleiding?
Een hele dag (6 uur). De dag begint om 09.30 uur. Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Raats consultancy. 

Wat vinden cursisten van de opleiding? 
In juni 2024 beoordelen de deelnemers deze opleiding  en docent met 4,8 (van de 5 sterren). Wat ze erbij zeggen: 'Ingewikkelde problematiek heel duidelijk overgebracht.' 

En: 'Heel bevlogen, duidelijke uitleg, eigen praktijk, veel vakkennis. Top docent!

Praktische informatie

Onze opleidingen vinden vaak plaats op 2 locaties. Meer informatie over de lestijden en de docent vind je hier. Soms is deze opleiding ook online te volgen. 

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank/ snoepjes en fruit zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. En een heerlijk uitgebreid lunchbuffet. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd. Ook ontvangt iedereen en persoonlijk certificaat van deelname, dit wordt verstrekt via Raats consultancy.

Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen! Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Lestijden

09.30 tot 16.30

Valentijn
Valentijn Raats
Raats Consultancy

Docent

De docent is Valentijn Raats van Raats consultancy. Hij is insolventiespecialist en heeft hierbij veel te maken met klanten die meer aandacht nodig hebben vanwege diverse problematieken. Valentijn is teamleider insolventie bij Zuidweg en Partners. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Wij hebben een maandelijkse nieuwsbrief voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders met de laatste nieuwtjes uit het sociale domein. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in en ontvang iedere maand ‘sociaal’ nieuws!