Erfrecht

do 17 oktober 2024
van 9.30 tot 16.30
€359,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
di 03 december 2024
van 9.30 tot 16.30
€359,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
geaccrediteerd
6,0
NBBI
(heeft geen verplichte accreditatie, via certificaat aantonen bij audit)
6,0
Maximaal aantal deelnemers:
15

Over de opleiding

Alles wat je wilde weten over erfrecht behandelen we in deze dag. Een zeer ervaren notaris gaat alles uitleggen en je kan natuurlijk al je eigen vragen stellen en antwoord krijgen!

Inhoud
In de ochtend neemt de docent de algemene regels en wetten door zodat je helemaal op de hoogte bent, ook van de actualiteiten. Hierna volgt in de middag een verdieping met onder andere de behandeling van casuïstiek en eigen vragen. Voorbeelden van korte casuïstiek zijn: Een familielid van de onderbewindgestelde overlijdt en de onderbewindgestelde ontvangt een erfenis. Wat te doen? De vader overlijdt, de moeder is er nog en de zoon staat onder bewind. Krijgt hij iets? Wat moet je doen? En als partijen medewerking weigeren, wat dan?

Verder komt onder andere onderstaande aan bod:

  • Hoe werkt het erfrecht in Nederland? Gehuwd, huwelijkse voorwaarden enz.
  • Hoe kan ik een testament opvragen? Welke informatie kan ik krijgen van de notaris?
  • Is er een testament en waar vind ik dat dan?
  • Het herroepen van een levenstestament/ volmacht.
  • Wanneer aanvaard je beneficiair en wanneer zuiver? Mag je een erfenis verwerpen?
  • Wat moet je doen als een klant je benoemt als executeur?
  • Wat moet je nu doen, wat zijn de stappen die je moet nemen? (het proces)
  • Eigen vragen en casuïstiek.

Voor wie is deze dag?
De training is in principe voor bewindvoerders en curatoren die meer willen weten over het erfrecht en die zich hierin willen verdiepen. Andere geïnteresseerden kunnen uiteraard ook aansluiten. 

Hoe lang duurt de training?
Een dag op locatie. Wij begroeten u graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor u en dat het ook leuk kan zijn! In Utrecht en Eindhoven, vlakbij het station. 

Wat levert het op?
In een dag ben je in staat om goed te begrijpen hoe het erfrecht werkt en vooral waar je rekening mee moet houden in de praktijk.   

Voor bewindvoerders en curatoren levert dit 6 PE punten/ studiepunten op.

Wat vinden de cursisten?
Tijdens de laatste versie in juni 2024 werden de opleiding én de docent door de deelnemers beoordeeld met 4,8 sterren (van de 5).  

Praktische informatie

Alle overige informatie die je moet weten vind je hier. Mocht je nog meer informatie willen bel of mail ons gerust.

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd, zeker het lunchbuffet!

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en soms andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen! Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Lestijden op locatie

09.30 tot 16.30. Met ongeveer van 12.30 tot 13.30 een lunch.

Arend Koster
Arend Koster
docent erfrecht

Arend Koster is al notaris sinds oktober 1999. Naast zijn werk als notaris houdt Arend Koster zich bezig met echtscheidingsbemiddeling. Hij is sinds tien jaar gespecialiseerd in het afwikkelen van echtscheidingen. Uiteraard weet Arend na veel jaren zeer boeiend te vertellen over het erfrecht en alles wat je hierover wil weten, hij heeft al veel voorbij zien komen!