Helder en duidelijk schrijven voor onze doelgroep!

Over de training

Lees hier meer over de inhoud van de les. Wat ga je precies doen tijdens deze dag? Verder meer informatie over wie er kunnen meedoen en wat hjet oplevert.

Inhoud

 • Welke teksten zijn er allemaal in mijn vak, en wie lezen deze?
 • Hoe sluit ik in mijn tekst aan op mijn doelgroep?
 • Is er verschil in schrijf stijl tussen de verschillende doelgroepen?
 • Welke woorden gebruik ik wél en welke kan ik beter vervangen?
 • Welke zinsconstructies werken het beste?
 • Hoe rapporteer ik duidelijk objectief
 • Hoe schrijf ik weerstand verlagend?
 • Hoe komt mijn boodschap zo helder mogelijk over?
 • Aan de slag met eigen teksten, praktische tips die direct toepasbaar zijn
   

Voor wie is deze dag?
Deze training is bedoeld voor bewindvoerders, curatoren en mentoren, schuldhulpverleners, budgetbeheerders, klantmanagers, consulenten binnen het sociale domein die bezig zijn met het schrijven van brieven, rapporten en e-mails of  hier meer over willen weten. 

Hoe lang duurt de opleiding?
1 dag.  Ervaar zelf dat leren goed is voor je en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op?
Aan het eind van de dag ben je in staat om heldere en objectieve teksten te schrijven die begrijpelijk zijn voor de doelgroep waarmee je werkt. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met laaggeletterdheid en/of een licht verstandelijke beperking. 

De workshop/training levert  6 PE punten/ studiepunten op voor bewindvoerders, curatoren en mentoren. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een digitaal certificaat van deelname. 

Praktische informatie

Waar kan je deze training volgen en wie geeft deze training? Deze en meer informatie kan je hier vinden. 

Locatie/ materialen
De locatie is BCN Eindhoven. Koffie/ thee / water/ frisdrank/fruit en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd, zeker het lunchbuffet!

We werken tijdens de les niet met een Powerpoint. Er is veel ruimte om te doen. Ongeveer 2 weken voor de start van de training ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Lestijden

09.30 tot 16.30 met van 12.30 tot 13.30 een lunchpauze. 

Eefje Kuil
Eefje Kuil
Trainer en trainingsacteur

Toen Eefje Kuil (eigenaar KUIL), om wat bij te verdienen tijdens haar studie, ingezet werd door grote train-bureau’s als trainer en trainacteur in trainingen over gespreksvoering merkte ze dat deze vaak gegeven werden aan grote groepen. Groepen van vaak 12 en geregeld zelfs meer personen.

Binnen deze trainingen observeerde ze dat het met regelmaat onmogelijk leek om werkelijk op maat te trainen. Niet iedereen kwam evenredig aan bod en vaak kregen de cursisten maar een paar minuten om écht te sparren rond gedrag. Dit frustreerde: het leek zo zonde van de tijdsinvestering. Dat moest effectiever kunnen bedacht Eef. En toen ze afstudeerde in 2006 richtte ze Kuil. op

Eefje is specialist in gesprekken voeren die te maken hebben met autisme, licht verstandelijke beperking en psychische stoornissen.  

Het voordeel van Eefje Kuil is dat zij zowel gedragsdeskundige als ervaren trainacteur is en in trainingen beide rollen vervullen. De medewerker krijgt direct duidelijk inzicht in zijn of haar eigen handelen daar waar het de omgang met klant betreft.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Wij hebben een maandelijkse nieuwsbrief voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders met de laatste nieuwtjes uit het sociale domein. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in en ontvang iedere maand ‘sociaal’ nieuws!

Uit