Huurrecht en bewindvoering/curatele

Over de opleiding

Wat gaan we behandelen in deze les vind je hier. Ook aanvullende vragen kunnen tijdens de les worden behandeld, stuur hiervoor een mail naar ons en we nemen dit mee tijdens de les. 

Inhoud

Het programma omvat naast algemene verbintenisrechtelijke aspecten een bespreking van de algemene bepalingen van het huurrecht, de verplichtingen van de verhuurder en de huurder, en ook de mogelijkheden (waaronder de opzeggingsgronden) om de huur van woonruimte te beëindigen. De nadruk zal worden gelegd op de huur van woonruimte. 

  • Naast de bespreking van de hoofdlijnen van het huurrecht volgt een verdieping met betrekking tot de bescherming van de onderhuurder van een woning of een kamer, de rechtspositie van de wettige medehuurder en de contractuele medehuurder en de houdbaarheidsdatum van een ontruimingsvonnis.
  • Mag er ontruimd worden nadat volledige betaling van achterstallige huurtermijnen? 
  • Verder wordt stilgestaan bij de praktische kanten van een gerechtelijke ontruiming en de gevolgen ervan. Wat gebeurt er met de achtergebleven inboedel? Is de gemeente verplicht de huisraad op te slaan? Wat is de rol van de gerechtsdeurwaarder in dit geheel? Zijn de eventueel door de gemeente gemaakte kosten verhaalbaar op de huurder?

Aangezien de beschermingsbewindvoerder met dergelijke aspecten geconfronteerd kan worden, is het raadzaam hiervan kennis te nemen.

Voor wie is deze dag?

De opleiding is onder andere voor bewindvoerders, curatoren en schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt een halve dag. Een ochtend van 3 uur. Deze opleiding wordt alleen incompany gegeven (op locatie bij de opdrachtgever). 

Wat levert het op?

In een halve dag ben je volledig op de hoogte van de werking van het huurrecht wat van belang is voor je functie. Hierdoor zorg je  voor een juiste behandeling van zaken over huurrecht en ben je een betere gesprekspartner bij problemen over huurkwesties. 

Voor bewindvoerders en curatoren zijn er 3 PE punten/ studiepunten.

Praktische informatie

Waar is de opleidingslocatie en wie is de docent. Dit en meer vind je hier uitgelegd. 

Locatie/ materialen

Dit betreft een incompany opleiding bij jou op locatie. Zo krijgt je team alle aandacht. 

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen! 

Tijden

Een ochtend of een middag. 

Thijs van Lierop
Thijs van Lierop

mr. M.P.M. (Thijs) van Lierop is meer dan 20 jaar gerechtsdeurwaarder geweest. Verder heeft hij enkele jaren als beschermingsbewindvoerder gewerkt. Kortom, hij heeft kennis van beide aspecten van de schuldenproblematiek. Op dit moment is hij als jurist en interne en externe opleider bij Hafkamp Groenwegen Gerechtsdeurwaarder werkzaam.

Man met telefoon

Wil je een incompany training of opleiding?

Ook dat kan. Wij komen dan naar je toe. Dat scheelt weer veel reistijd en reiskosten. Je krijgt dezelfde docent / trainer en ook de kwaliteit is hetzelfde, alleen een andere plek. Heb je zelf een idee voor een opleiding of training op locatie? Ook dat kan. 

Neem contact met ons op en wij regelen alles!