Jurisprudentie beschermingsbewind

woensdag 23 september 2020
Middag
Eindhoven
Nog enkele plaatsen beschikbaar
Meld je aan
woensdag 30 september 2020
Middag
Utrecht
Meld je aan
Kosten:
€199,-
PE Punten:
BPBI
geaccrediteerd
3
VeWeVe
geaccrediteerd voor bewindvoerder en curator, nier voor mentor
3
NBPB
gecertificeerde studie-uren
3
NBWV
3
Maximaal aantal deelnemers:
10

Over de opleiding

Thijs houdt alle jurisprudentie bij die belangrijk is voor bewindvoerders en curatoren. Meer informatie over wat hij gaat behandelen vind je hier. 

Inhoud

 • doel en strekking van het beschermingsbewind;
 • wel of geen machtiging kantonrechter; beloningsverzoeken;
 • opheffing van het bewind;
 • ontslag van de bewindvoerder;
 • de beschermende werking van het Centraal Curatele en Bewindregister tegenover derden; moeten gerechtsdeurwaarders dit inzien?;
 • de bewindvoerder als formele procespartij;
 • de verhaalsmogelijkheden van schuldeisers;
 • hoe ver reikt de vertegenwoordigingsbevoegdheid van een bewindvoerder?;
 • in hoeverre is de bewindvoerder aansprakelijk voor het gevoerde (wan)beheer over het vermogen van de belanghebbende?;
 • kan de bewindvoerder zijn aansprakelijkheid afwenden door zich te verschuilen achter een rechtspersoon of door zijn aansprakelijkheid uit te sluiten of te beperken?;
 • Tijdens de opleidingen is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders en curatoren. Andere professionals uit het sociaal domein kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?
Een halve dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op?
In een halve dag bent u volledig op de hoogte van de laatste jurisprudentie in uw vak. Alle relevante uitspraken worden besproken door Thijs en zijn na te lezen in de syllabus die u ontvangt.

Bewindvoerders en curatoren ontvangen 3 PE punten/ studiepunten.

Praktische informatie

Hier meer informatie over de locatie van de opleiding en wie de docent is. 

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank/ fruit en snoepjes zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd.

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Hoe lang duurt de opleiding?
Een halve dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Lestijden
13.30 tot 16.30. 

 

Thijs van Lierop
Thijs van Lierop

Thijs is 22 jaar deurwaarder geweest. In die hoedanigheid heeft hij veel geleerd over dat vak, de zaken die goed gaan maar ook de valkuilen. Hij kan op een boeiende wijze uitleg geven over onder andere beslag en executierecht en volgt al jaren de jurisprudentie omtrent bewindvoering. Naast het maken van publicaties werkte hij ook 4 jaar als docent. Ook heeft Thijs een tijdje gewerkt als bewindvoerder (en gedeeltelijk nog steeds). Op dit moment geeft hij juridisch advies bij een deurwaarderskantoor. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Wij hebben een maandelijkse nieuwsbrief voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders met de laatste nieuwtjes uit het sociale domein. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in en ontvang iedere maand ‘sociaal’ nieuws!