Jurisprudentie beschermingsbewind

wo 09 oktober 2024
van 9.30 tot 12.30
€229,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
wo 13 november 2024
van 9.30 tot 12.30
€229,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
geaccrediteerd
3,0
NBBI
heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
3,0
Maximaal aantal deelnemers:
15

Over de opleiding

Thijs houdt alle jurisprudentie bij die belangrijk is voor bewindvoerders en curatoren. Meer informatie over wat hij gaat behandelen vind je hier. 

Inhoud

 • doel en strekking van het beschermingsbewind;
 • wel of geen machtiging kantonrechter; beloningsverzoeken;
 • opheffing van het bewind;
 • ontslag van de bewindvoerder;
 • de beschermende werking van het Centraal Curatele en Bewindregister tegenover derden; moeten gerechtsdeurwaarders dit inzien?;
 • de bewindvoerder als formele procespartij;
 • de verhaalsmogelijkheden van schuldeisers;
 • hoe ver reikt de vertegenwoordigingsbevoegdheid van een bewindvoerder?;
 • in hoeverre is de bewindvoerder aansprakelijk voor het gevoerde (wan)beheer over het vermogen van de belanghebbende?;
 • kan de bewindvoerder zijn aansprakelijkheid afwenden door zich te verschuilen achter een rechtspersoon of door zijn aansprakelijkheid uit te sluiten of te beperken?;
 • Tijdens de opleidingen is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor wie is deze dag?

De opleiding is voor bewindvoerders en curatoren. Andere professionals uit het sociaal domein kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een halve dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op?

In een halve dag bent u volledig op de hoogte van de laatste jurisprudentie in uw vak. Alle relevante uitspraken worden besproken door Thijs. Bewindvoerders en curatoren ontvangen 3 PE punten/ studiepunten.

Wat vonden de cursisten?

In november 2023 beoordeelden de deelnemers de opleiding met een 4,2 (van de 5) en de docent met een 4,3 (van de 5). Met als feedback: 'Enthousiaste trainer. Fijn!'

Wil je nog meer weten?

Neem dan een abonnement op ons Handboek Bewind, want daar staat alles digitaal en is alles actueel. 

Praktische informatie

Hier meer informatie over de locatie van de opleiding en wie de docent is. 

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank/ fruit en snoepjes zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd.

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen!  Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Hoe lang duurt de opleiding?
Een halve dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Lestijden
09.30 tot 12.30. 

Thijs van Lierop
Thijs van Lierop

mr. M.P.M. (Thijs) van Lierop is meer dan 20 jaar gerechtsdeurwaarder geweest. Verder heeft hij enkele jaren als beschermingsbewindvoerder gewerkt. Kortom, hij heeft kennis van beide aspecten van de schuldenproblematiek. Op dit moment is hij als jurist en interne en externe opleider bij Hafkamp Groenwegen Gerechtsdeurwaarder werkzaam.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Wij hebben een maandelijkse nieuwsbrief voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders met de laatste nieuwtjes uit het sociale domein. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in en ontvang iedere maand ‘sociaal’ nieuws!