Van Beschermen naar Loslaten: werken aan financiële redzaamheid

di 17 september 2024
van 9.30 tot 16.30
€399,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Utrecht
Meld je aan
di 19 november 2024
van 9.30 tot 16.30
€399,-
(10% korting voor Handboekbewind abonnees)
Eindhoven
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
geaccrediteerd
6,0
NBBI
NBBI heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
6,0
Maximaal aantal deelnemers:
12

Inhoud

Van bewindvoerders wordt verwacht dat zij de financiële redzaamheid van hun cliënten bevorderen. Maar wat is dat dan precies? Hoe bepaal je of en wanneer je met jouw cliënt aan de slag gaat en zo ja, wat doe je dan? Wanneer heb je hier voldoende aandacht aan gegeven en hoe onderbouw je jouw bevindingen aan de Kantonrechter?

Inhoud

Van bewindvoerders wordt verwacht dat zij de financiële redzaamheid van hun cliënten bevorderen. Maar wat is dat dan precies? Hoe bepaal je of en wanneer je met jouw cliënt aan de slag gaat en zo ja, wat doe je dan? Wanneer heb je hier voldoende aandacht aan gegeven en hoe onderbouw je je bevindingen aan de Kantonrechter?
In deze cursus gaan we op al deze vragen in. We behandelen de theorie, maar zorgen ook voor voldoende praktische tips en behandelen tools die je direct in jouw werk in kunt zetten.

Programma onderdelen

De volgende onderdelen worden uitgebreid besproken en hiermee wordt ook zelf geoefend. 

  • Theoretisch kader. 
  • Wanneer begin je? Hoe bepaal je dat? Hoe bepaal je dat iemand nog niet klaar is?
  • Wat doe je dan?
  • Wat is er al? We sluiten aan bij wat er al is, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. 
  • Hoe onderbouw je het (voor de kantonrechter)? Wat verwacht deze?
     

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders en curatoren. 

Hoe lang duurt de opleiding?
Een dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op? leerdoel
Aan het einde van deze cursus heb je een goed beeld van de (wetenschappelijke) theorie van financiële redzaamheid. Daarnaast weet je wanneer je hiermee aan de slag gaat, wat je kan doen en welke tools hiervoor zijn en hoe je de uitkomst onderbouwt naar de Kantonrechter. Ook levert het 6 PE punten/ studiepunten op. 

Wat vonden de cursisten?
Deze opleiding/training in Eindhoven in maart 2024 werd beoordeeld met een 4,9 sterren (van de 5) voor de opleiding en de trainers!! Enkele deelnemers: Super interessante cursus, interactief, aan de slag! Goede interactieve training. Aan het denken gezet om hier goed vervolg aan te geven binnen eigen bewindvoeringskantoor.

Praktische informatie

Hiernaast vind je informatie over de opleiding zoals waar deze plaatsvindt en hoe lang het duurt. En ook een introductie van de docent. 

Locatie/ materialen

De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht CS. Koffie/ thee / water/ frisdrank/ fruit/ snoepjes en een uitgebreid lunchbuffet zijn uiteraard inbegrepen in de prijs. De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd.

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. De hand-out wordt alleen nog online verstrekt, ter plekke ontvang je wel een kladblok, naamkaartje en natuurlijk een pen!  Zie voor meer informatie www.bcn.nl

Hoe lang duurt de opleiding?

Een hele dag. Wij begroeten je graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed voor je is en dat het ook leuk kan zijn!

Lestijden

09.30 tot 16.30. 

Maarten
Maarten van Rijn

Maarten van Rijn is eigenaar van Van Rijn bewindvoering uit Eindhoven. Een familiebedrijf dat al meer dan 12 jaar actief is in deze branche. Daarnaast werkt hij voor Plinkr als inhoudsdeskundige van de Plinkr Hub. Een traject gericht op het vergroten van financiële redzaamheid van mensen die onder bewind staan. De Hub is geaccrediteerd door SchuldenlabNL en wordt al in tientallen gemeenten in Nederland ingezet.

Jolanda
Jolanda van Rooij

Jolanda van Rooij werkt als kwaliteitsmedewerker binnen het sociaal domein. Zij is opgeleid en werkzaam geweest als pedagogisch medewerker. 

Daardoor heeft zij veel kennis over, en ervaring met, gedrag en gedragsverandering van cliënten. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het geven van trainingen aan professionals. Bij Van Rijn bewindvoering zet zij deze kennis en ervaring in bij het verfijnen van huidige, en ontwikkelen van nieuwe methodieken gericht op het vergroten van financiële redzaamheid.