VTLB

Over de opleiding

In een halve dag  (3 uur) op de hoogte van de meest belangrijke zaken over het VTLB. Bovendien kan je eigen vragen voorleggen aan de docent.

Inhoud

Waar moet je op letten bij de bepaling van het VTLB. Er is namelijk best veel gewijzigd omdat de hele beslagvrije voet ook is gewijzigd. Dit is direct van invloed op het VTLB. Onderstaande bespreken we onder andere tijdens de les:

  • Nieuwe systematiek bereken Vrij te laten bedrag en afloscapaciteit volgens de nieuwe wetgeving rondom de vereenvoudiging van de beslagvrije voet.
  • Inkomen en VTLB
  • Beslagvrije voet
  • Compensatiekop
  • Nominale correcties
  • Een VTLB berekening maken
  • Complexere gevallen

Voor wie is deze dag?

De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren en schuldhulpverleners. Andere professionals in het sociaal domein kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een halve dag (middag). Wij begroeten je graag. Ervaar zelf dat leren goed is voor je en dat het ook leuk kan zijn! 

Wat levert het op?

In een halve dag ben je volledig op de hoogte van de (nieuwe) beslagvrije voet. Alle relevante zaken worden besproken door Fokke. + 3 PE punten voor bewindvoerders, curatoren. 

Praktische informatie

Hier vind je meer informatie over waar je moet zijn, welke materialen we gebruiken en wie de les geeft. 

Online/ materialen

Deze les is op dit moment alleen online te volgen. 

We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding ontvang je de laatste informatie zoals een routebeschrijving. Zie voor meer informatie www.bcn.nl 

Lestijden

13.30 tot 16.30 (kan iets langer zijn).

Fokke van der Meulen
Fokke van der Meulen
Docent schulden en SHV

Fokke: "Ik ben afgestudeerd als psycholoog. Ik ben zeer geïnteresseerd in menselijke verhoudingen. Mijn kernwaarden zijn respect, hulpvaardigheid en openheid. Dat is ook een van de redenen geweest om schuldhulpverlener te worden: het helpen van mensen vanuit een bepaalde expertise. Na 13 jaar kwam de onvermijdelijke vraag naar boven: “Wat wil ik verder met mijn leven?” Ik besloot daarop mijn kennis en kunde over te dragen op anderen in de functie van docent en trainer.

Mijn cursisten zijn zonder uitzondering positief over mij. Ik word vooral gekwalificeerd als duidelijk, geduldig en heel prettig om naar te luisteren".