Webinar Handboek Bewind

Inhoud Webinar/ online sessie

Wat gaan we behandelen in deze les? Wat kan je ermee?

Actualiteiten sociale zekerheid

In deze webinar gaan we kijken naar de laatste ontwikkelingen in de sociale zekerheid. Deze webinar is onderdeel van het Handboek Bewind. 

De onderwerpen o.a.

  • Wat wijzigt er in de energietoeslag. Waar op letten als bewindvoerder?
  • Wat is er gewijzigd in de Participatiewet  (Pw in balans) en wat komt eraan? Wat is belangrijk in je werk?
  • Welke wijzigingen zijn er vanuit Prinsjesdag en wat er na volgt waar je op moet letten.
  • Wat gaat wijzigen in de Awb (o.a. evenredigheidsbeginsel). Hoe kan je beter opkomen voor de rechten van je klant?
  • Wat gaat er wijzigen in handhaving SVB, UWV en gemeente en in de terugvordering.  
  • Wat gaat er veranderen in de invordering van UWV en SVB.  Bijv. de wijze van inning, termijn uitstel van betaling en de bijbehorende periodieke betalingen of verrekeningen en de hoogte van de aflossingscapaciteit die ingezet moet worden om de schuld af te lossen.
  • Aandacht voor de vele jurisprudentie zoals het probleem van de toeslagen en gebrek aan bijstand, maatwerk in de bijstand. 

+ recente jurisprudentie 

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, budgetbeheerders, schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?
In iets meer dan een meer begrip en meer maatwerk in je werk! De online les duurt ongeveer 1 uur voor 1 studiepunt/ scholingspunt. De online sessie is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Voor anderen is deze slechts € 60,-. Wil je PE punten? Dan heb je een camera nodig want we moeten checken dat je er was. 

Praktische informatie

Hoe lang duurt het webinar/ Zoom sessie, hoe werkt het? 

Dit webinar duurt ongeveer 1 uur. Het is online zodat je geen reistijd hebt. 

Je ontvangt na inschrijving een bevestiging en als je geen plus abonnement hebt op het Handboek Bewind ontvang je ook een factuur. Na betaling kan je meedoen. Je ontvangt hiervoor een link. Met deze link kan je meedoen. Wij werken met Zoom.

Het is leuk en gewenst als je PE punten wil dat je zelf ook een cam hebt met geluid. Wij moeten namelijk kunnen aantonen dat je aanwezig was. 

De webinar is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Anderen betalen slechts € 60,-. 

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.