Webinar Handboek Bewind

Inhoud Webinar/ online sessie

Wat gaan we behandelen in deze les? Wat kan je ermee?

In april 2023 was er deze inhoud. 

In deze webinar gaan we kijken naar de laatste ontwikkelingen in de schuldhulpverlening en WSNP en de koppeling met bewindvoering. Deze webinar is onderdeel van het Handboek Bewind. 

De onderwerpen o.a.

- Aanpassingen Faillissementswet (WSNP)
- Consequenties voor het minnelijk traject ivm aanpassingen Faillissementswet
- Hoe werkt de verkorte looptijd van MSNP/WSNP door op het schuldenbewind?
- Actualiteiten rond beslagvrije voet/VTLB en afloscapaciteit

+ recente jurisprudentie met betrekking tot schuldhulpverlening en beschermingsbewindvoering.

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, budgetbeheerders, schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?
In iets meer dan een meer begrip en meer maatwerk in je werk! De online les duurt ongeveer 1 uur voor 1 studiepunt/ scholingspunt. De online sessie is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Voor anderen is deze slechts € 65,-. Wil je PE punten? Dan heb je een camera nodig want wij moeten controleren dat je er was. 

Praktische informatie

Hoe lang duurt het webinar/ Zoom sessie, hoe werkt het? 

Dit webinar duurt ongeveer 1 uur. Het is online zodat je geen reistijd hebt. 

Je ontvangt na inschrijving een bevestiging en als je geen plus abonnement hebt op het Handboek Bewind ontvang je ook een factuur. Na betaling kan je meedoen. Je ontvangt hiervoor een link. Met deze link kan je meedoen. Wij werken met Zoom.

Omdat het een Zoom sessie is dan is het leuk en gewenst als je PE punten wil dat je zelf ook een cam hebt met geluid. Wij moeten namelijk kunnen aantonen dat je aanwezig was. 

De webinar is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Anderen betalen slechts € 65,-. 

Gert-Jan
Gert-Jan Mulder

Gert-Jan is de oprichter van meerdere bedrijven op het gebied van financiële zorgverlening in het noorden van het land. Maar het grootste plezier doe je hem met het trainen en scholen van professionals in het sociaal domein. Zijn specialisme is schuldhulpverlening en wettelijke vertegenwoordiging. 

Opgeleid als jurist begon Gert-Jan zijn carrière in de advocatuur. Na enige opdrachten voor gemeente besloot hij de overstap te maken naar de gemeente Emmen en ging als beleidsadviseur sociale zaken aan de slag. In 2006 kwam hij voor het eerst beroepsmatig in contact met schuldhulpverlening. Eerst als beleidsadviseur, later als leidinggevende van de afdeling schuldhulpverlening. Vanaf dat moment heeft dit vakgebied, waar gedrag, geld en recht bij elkaar komen, hem niet meer losgelaten. 

Na jaren als trainer/coach, adviseur en interimmanager gewerkt te hebben bij diverse schuldhulpverlenende instellingen en bewindvoerderskantoren, heeft hij in 2013 de stap gezet om vanuit KennisToegepast financieel zorgverleners te adviseren over en te trainen in de uitoefening van hun vak. 

De stijl van Gert-Jan is gericht op de praktijk van alledag. Aan de hand van vele voorbeelden en met energie en humor duidt hij het vak en zet hij deelnemers aan het denken over wat goede financiële zorgverlening is. 

Gert-Jan is 47 en woont met zijn gezin in wat hij de mooiste stad van Nederland vindt… Groningen!  https://www.linkedin.com/in/gertjanmulderinversis/

Uit