Webinar Handboek Bewind SHV & WSNP

Inhoud Webinar/ online sessie

Wat gaan we behandelen in deze les? Wat kan je ermee?

Actualiteiten SHV & WSNP

Het eerstvolgende webinar staat in het teken van schuldhulpverlening en alle wijzigingen die er sinds 1 juli 2023 zijn doorgevoerd. Nadat we nog kort alle wijzigingen bij langs gegaan zijn, zullen we ingaan op de jurisprudentie die er inmiddels is gepubliceerd na invoering van de wijzigingen. 

In het tweede deel van het webinar gaan we in op de consequenties voor het minnelijke traject en voor beschermingsbewindvoering. Welke tips en tricks kunnen we als beschermingsbewindvoerders meenemen naar onze dagelijkse praktijk?

De wijzigingen in de WSNP (faillissementswet) nog een keer kort op een rij:

  • Looptijd van 36 naar 18 maanden
  • Recidive en WSNP
  • Goede trouw en WSNP
  • Verkorte looptijd WSNP
  • Rechtstreeks WSNP verzoek

Minnelijk traject en beschermingsbewind:

  • Welke conclusies kunnen we trekken uit de eerste jurisprudentie na de wetswijzigingen?
  • Welke impact hebben de wijzigingen in de faillissementswet op het minnelijke traject?
  • Welke impact hebben de wijzigingen in de faillissementswet en het minnelijke traject voor beschermingsbewind?

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, budgetbeheerders, schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?
In iets meer dan een meer begrip en meer maatwerk in je werk! De online les duurt ongeveer 1 uur voor 1 studiepunt/ scholingspunt. De online sessie is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Voor anderen is deze slechts € 60,-. Wil je PE punten? Dan heb je een camera nodig want we moeten checken dat je er was. 

Praktische informatie

Hoe lang duurt het webinar/ Zoom sessie, hoe werkt het? 

Dit webinar duurt ongeveer 1 uur. Het is online zodat je geen reistijd hebt. 

Je ontvangt na inschrijving een bevestiging en als je geen plus abonnement hebt op het Handboek Bewind ontvang je ook een factuur. Na betaling kan je meedoen. Je ontvangt hiervoor een link. Met deze link kan je meedoen. Wij werken met Zoom.

Het is leuk en gewenst als je PE punten wil dat je zelf ook een cam hebt met geluid. Wij moeten namelijk kunnen aantonen dat je aanwezig was. Het PE punt wordt dan automatisch bijgeschreven op je accountpagina van het Handboek Bewind. Daar kun je ook het certificaat vinden. 

De webinar is gratis voor abonnees van het handboek met een plus abonnement. Anderen betalen slechts € 60,-. 

Gert-Jan
Gert-Jan Mulder

Gert-Jan is de oprichter van meerdere bedrijven op het gebied van financiële zorgverlening in het noorden van het land. Maar het grootste plezier doe je hem met het trainen en scholen van professionals in het sociaal domein. Zijn specialisme is schuldhulpverlening en wettelijke vertegenwoordiging. 

Opgeleid als jurist begon Gert-Jan zijn carrière in de advocatuur. Na enige opdrachten voor gemeente besloot hij de overstap te maken naar de gemeente Emmen en ging als beleidsadviseur sociale zaken aan de slag. In 2006 kwam hij voor het eerst beroepsmatig in contact met schuldhulpverlening. Eerst als beleidsadviseur, later als leidinggevende van de afdeling schuldhulpverlening. Vanaf dat moment heeft dit vakgebied, waar gedrag, geld en recht bij elkaar komen, hem niet meer losgelaten. 

Na jaren als trainer/coach, adviseur en interimmanager gewerkt te hebben bij diverse schuldhulpverlenende instellingen en bewindvoerderskantoren, heeft hij in 2013 de stap gezet om vanuit KennisToegepast financieel zorgverleners te adviseren over en te trainen in de uitoefening van hun vak. 

De stijl van Gert-Jan is gericht op de praktijk van alledag. Aan de hand van vele voorbeelden en met energie en humor duidt hij het vak en zet hij deelnemers aan het denken over wat goede financiële zorgverlening is. 

Gert-Jan is 47 en woont met zijn gezin in wat hij de mooiste stad van Nederland vindt… Groningen!  https://www.linkedin.com/in/gertjanmulderinversis/