Webinar sociale cognitie en maatwerk in je communicatie!

do 02 juni 2022
van 13.30 tot 14.30
€65,-
(Gratis voor Handboekbewind abonnees)
Online les
Meld je aan
PE punten/studie-uren:
Horus
accreditatie in aanvraag
1
NBBI
gecertificeerde studie-uren, tijdens audit zelf aantonen
1
NBPB
heeft geen verplichte accreditatie, zelf aantonen tijdens audit
1
Maximaal aantal deelnemers:
200

Inhoud Webinar/ online sessie

Wat gaan we behandelen in deze 1 uur durende les? Wat kan je ermee?

In deze webinar gaan we in op het belang van sociale cognitie en wat dit betekent voor ons en onze klanten. Door ons hiervan bewust te zijn kan de communicatie beter verlopen, ontstaat er minder ruis en worden klanten beter geholpen. Het laat de problemen zien die dit veroorzaakt en biedt oplossingen, uiteraard binnen de tijd die er is.

Sociale cognitie noemen we ook wel Theory of mind (TOM). De roep om maatwerk is groot in het land. Maatwerk begint bij begrip voor de ander en elkaar. Pas dan kan je aan de slag en openen er deuren voor oplossingen. De menselijke wereld wordt voor kwetsbare mensen namelijk steeds ingewikkelder. Het doel van de webinar is bewustwording. 

De onderwerpen zijn onder andere:

  • Wat is sociale cognitie?
  • Het verschil tussen sympathie en empathie.
  • Cognitieve en affectieve empathie.
  • Hoe kan je meer maatwerk leveren?
  • Hoe helpt het je dienstverlening en je klant?
  • Hoe werk je nu? Wat kan je aanpakken?

Voor wie is deze dag?
De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren, mentoren, budgetbeheerders, schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen zeker ook aansluiten.

Wat levert het op?
In 1 uur meer begrip en meer maatwerk in je werk! De online les duurt 1 uur voor 1 PE punt/ studiepunt/ scholingspunt op. De webinar is gratis voor abonnees van het handboek met een abonnement van 2021 of een plus abonnement in 2022. 

Praktische informatie

Hoe lang duurt het webinar/ Zoom sessie, hoe werkt het? 

Wie geeft de les?

Dit webinar duurt 1 uur. Van 13.30 tot 14.30. Het is online zodat je geen reistijd hebt. 

Je ontvangt na inschrijving een bevestiging en een factuur. Na betaling kan je meedoen. Je ontvangt hiervoor een link. Met deze link kan je meedoen. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal het een Zoom sessie zijn of een webinar. 

Als het een Zoom sessie is dan is het leuk en gewenst dat je zelf ook een cam hebt met geluid. Als het een webinar is dan kan je de docent zien en horen en je kan via de chat vragen stellen. Je hoeft voor een webinar geen camera of geluid te hebben dus je kan gewoon in je pyjama meedoen ;-) 

De webinar is gratis voor abonnees van het handboek met een abonnement van 2021 of een plus abonnement in 2022. 

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.

Was echt een top cursus. Super knap hoe deze man en de stof kon uitleggen, en vervolgens zich als acteur presenteerde. Ik heb echt heel hard gelachen en veel geleerd.
Rapport BI
Uit