Jeugdwet

Over de opleiding

De opleiding Jeugdwet is een geaccrediteerde opleiding.

            Afbeelding verwijderd.

Inhoud

  • de toegangsprocedures tot jeugdhulp
  • de toegangsbeoordeling (onderzoeksplicht, de doelgroep, woonplaatsbeginsel, doorloop jeugdhulp bij 18+, gebruikelijke hulp, e.d.)
  • de afbakening met andere wetten
  • rapporteren en beslissen
  • verstrekken van jeugdhulp: natura en persoonsgebonden budget
  • privacy en gegevensverwerking

Voor wie is deze dag?
De opleiding is bedoeld voor klantmanagers, consulenten en beleidsmedewerkers binnen het sociale domein die bezig zijn met de Jeugdwet of hier meer over willen weten. 

Hoe lang duurt de opleiding?
1 dag.  Ervaar zelf dat leren goed is voor u en dat het ook leuk kan zijn!

Wat levert het op?
In 1 dag bent u volledig op de hoogte van alle nieuwe regels in de Jeugdwet. U kunt hierdoor beter adviseren, informeren en doorverwijzen. Het voornaamste doel van de scholing is het informeren van de cursisten over actualiteiten rondom de uitvoering van de Jeugdwet door de gemeente, zoals actuele jurisprudentie en wetswijzigingen. Verder is nadenken over de eigen organisatie en eigen handelen erg belangrijk, dus wat ga je als professional doen met de aangereikte informatie.

Praktische informatie

Dit betreft een incompany opleiding die plaatsvindt op aanvraag. 

Materialen
We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema’s en artikelen. Ook ontvangt iedereen en persoonlijk certificaat van deelname conform de regels van het SKJ register. 

Hans van Rooij
Hans van Rooij
Docent WMO en Jeugdwet

Hans werkt al jaren in het sociaal domein en heeft veel ervaring met de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Hij werkt bij diverse gemeenten in Nederland als juridisch kwaliteitsmedewerker en beleidsadviseur. Zijn werkzaamheden bestaan uit bezwaar en beroep, beleidswerkzaamheden, het geven van opleidingen en trainingen en auteurswerkzaamheden. Daarnaast is Hans lis van 2 bezwaarschriftencommissies en ook nog voorzitter van een andere. Zijn expertise ligt op dit moment bij de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

De dag was erg leerzaam en bleef boeiend door de afwisseling van uitleg theorie, filmpjes en opdrachten. Alle deelnemers gaven de maximale score! Super leuk.
Coenders Bewind
Man met telefoon

Andere training, workshop of presentatie?

Allerlei andere trainingen/ workshops of presentaties kunnen wij ook verzorgen. Er is zoveel mogelijk dat wij onmogelijk alles willen benoemen. Wilt u iets wat niet in ons standaard lijstje staat?