Opleiding bijzondere bijstand

Over de opleiding

De opleiding kan 1 dagdeel, 1 dag of meerdere dagen zijn afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. 

De inkomenstoeslag en studietoeslag zijn onderdeel van de opleiding.

Bijzondere bijstand uitvoeren is leuk om te doen en soms lastiger dan je denkt. Sommige gemeenten maken het te ingewikkeld en sommige gemeenten doen maar wat, als het maar snel en makkelijk is. Maar het kan ook makkelijk, juridisch correct en klantvriendelijk! Als je de regels maar kent en ze goed toepast. Het begint met de regels kennen. Bijzondere bijstand is geregeld in de Participatiewet maar ook in gemeentelijk beleid. Die combinatie maakt het soms lastig om uit te voeren. Als je weet wat er mag en kan wordt het toepassen een stuk makkelijker.

Wat behandelen we?

Wil je weten hoe je een goede beoordeling kan doen van een aanvraag bijzondere bijstand? Hoe zit het ook alweer met de draagkracht? Wat zijn de vormen van bijzondere bijstand en wat zijn de verschillen? En het vastleggen in een rapportage, hoe kan dat zo goed mogelijk?

Je krijgt tips en handvatten om je werk goed te kunnen doen. Wij werken met artikelen, schema’s en oefeningen om de stof te verduidelijken.

Voor wie?

Iedereen die meer wil weten over bijzondere bijstand, de inkomenstoeslag en andere minimaregelingen.

Hoe lang duurt de opleiding?

Dit kan 1 dag zijn maar ook 2 dagen zijn een uitstekende keuze. Bij 2 dagen kan er meer geoefend worden en kan ook het stuk rapporteren worden meegenomen.

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.

Participatiewet en voorliggende voorzieningen dagen: Score docenten: 9. "Meer, vaker!, kort, bondig en helder verhaal, prachtige performance/ levendig"
Teammanagers en MT Stroomopwaarts
Man met telefoon

Andere training, workshop of presentatie?

Allerlei andere trainingen/ workshops of presentaties kunnen wij ook verzorgen. Er is zoveel mogelijk dat wij onmogelijk alles willen benoemen. Wilt u iets wat niet in ons standaard lijstje staat?

Participatiewet en voorliggende voorzieningen dagen: Score docenten: 9. "Meer, vaker!, kort, bondig en helder verhaal, prachtige performance/ levendig"
Teammanagers en MT Stroomopwaarts