TONK-regeling

Over de opleiding

In een uur praten we je via een webinar of opleiding helemaal bij over de TONK-regeling. 

Inhoud
De TONK-regeling is een tijdelijke regeling die loopt van 1 januari tot 1 juli 2021 en is bedoeld voor mensen te helpen die moeite hebben met het betalen van hun woonlasten door een terugval van inkomen door Corona. 

  • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TONK? Criteria Pw en bijzondere bijstand. 
  • Hoeveel kan iemand krijgen?
  • Wat is de periode en hoe verloopt de aanvraag?
  • Draagkracht (inkomen en vermogen)
  • Inlichtingenverplichting
  • Gemeentelijk beleid varianten

Voor wie?
We kunnen dit doen in de vorm van een webinar of een gewone opleiding.  De uitleg is er voor iedereen die de TONK-regeling gaat uitvoeren of die hier vragen over gaat krijgen. Het gaat dus om de uitvoering. Of voor mensen die hierover voorlichting gaan geven. Ook andere professionals die niet bij de gemeente werken kunnen deelnemen. 

Hoe lang?
Het webinar/ de opleiding duurt 1 uur. Dit is langer dan 1 uur als deelnemers bijvoorbeeld weinig weten van de bijzondere bijstand. 

Wat levert het op?
Na dit webinar ben je op de hoogte van de inhoud van de TONK-regeling en kan je deze uitvoeren. De eigen gemeente heeft vaak nog wel beleid vastgesteld. Wij behandelen dat niet maar de verwachting is dat veel gemeenten aansluiten bij de bestaande handreiking en voorbeeld- beleid van Divosa. 

Voorkennis
Wij verwachten dat deelnemers op de hoogte zijn van de regels van de bijzondere bijstand van de Participatiewet. Wat wij uitleggen is een aanvulling op die kennis. Als je deze kennis niet hebt is het lastiger te volgen maar kan het nog steeds interessant zijn. 

Deze webinar wordt aangeboden in samenwerking met Censor Bestuur (www.censorbestuur.nl). 

Praktische informatie

Hier vind je meer informatie, welke materialen we gebruiken en wie de les geeft.

De webinar/opleiding is online

Een webinar is een presentatie waarbij je de docent ziet en hoort en tegelijkertijd de presentatie. De docent ziet en hoort de deelnemers niet maar de deelnemers kunnen wel vragen stellen via de chat. Je hoeft dus je webcam en microfoon niet aan te zetten. 

Een opleiding is ook online op dit moment. De docent en de deelnemers zien en horen elkaar. Je hebt een webcam en microfoon nodig om mee te doen. 

Van tevoren krijg je de mogelijkheid om in te loggen, wij sturen deze gegevens op. Ook ontvang je achteraf het materiaal van de presentatie. 

Mark Cornelissen
Mark Cornelissen
Eigenaar en docent

Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en andere bedrijven in heel Nederland. Hier legt hij onder andere de Participatiewet (bijstand) uit aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor is hij als geen ander in staat om deze stof ook over te brengen aan andere professionals in het sociale domein, zoals bewindvoerders. Alle praktijkvragen kunnen door hem beantwoord worden. Mark is tevens eigenaar van De Wijsmaker.